Vivace Helmond zingt Shakespeare

Op zondag 8 maart a.s. organiseert Vivace Helmond een middagconcert in Engelse stijl met Shakespeare in de hoofdrol. Aanvang 14:15 uur in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123 in Helmond. Het concert is rond 16:00 uur afgelopen.

Het Helmonds gemengd koor Vivace bestaat al enige tijd (volgend jaar het 25 -jarig jubileum!) en heeft inmiddels een groot repertoire aan liederen opgebouwd van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Een groot aantal van deze liederen is gecomponeerd op teksten van bekende dichters. Vooral het werk van de Engelse schrijver en dichter William Shakespeare heeft door de eeuwen heen vele componisten geïnspireerd. De verschillende muziekstijlen onderstrepen de tijdloosheid van zijn werk.

Vanaf 14:15 uur ontvangt Vivace Helmond u graag in de Fonkel met een kopje thee met wat lekkers in Engelse stijl. Om 14:30 uur zal na een korte inleiding het middagconcert geopend worden door: bariton Paul Keizer, begeleid door de pianist Jelle Ruttenberg.

Zij vertolken de cyclus van 5 liederen ‘Let us garlands bring” van de Britse componist Gerald Finzi (1901-1956) op teksten van Shakespeare.

Hierna zal Vivace Helmond, onder leiding van dirigente Marion de Wit, liederen ten gehore brengen van verschillende componisten, die grotendeels gebaseerd zijn op teksten van William Shakespeare. Het is mooi om te horen hoe eenzelfde gedicht muzikaal verandert als het op muziek gezet wordt door een componist uit een andere stijlperiode. Vivace wordt daarbij voor het eerst begeleid door zijn nieuwe vaste pianist: Nicolay Tsolov.

De entreeprijs is € 7,50. Dit is inclusief 1 drankje en wat hapjes. Omdat Vivace wil zorgen voor voldoende lekkers is het fijn als u van tevoren kaarten reserveert.
Dit kunt u doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of te bellen met Wijkhuis De Fonkel, tel. 0492 - 597444. Het is voldoende als u uw naam en het aantal kaartjes doorgeeft. Uiteraard kunt u ook op de dag zelf nog een kaartje kopen.